1-op-1 Coaching traject

Een 1-op-1 coaching traject is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarbij onze cliënt één-op-één gaat samenwerken met de coach om specifieke doelen te bereiken en gewenste veranderingen in gedrag, emoties of denkwijzen te realiseren. 

NLP kan daarbij worden ingezet en dit staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren en is een benadering van coaching die zich richt op de verbinding tussen de neurologische processen van het brein, de taal die we gebruiken en ons gedrag.

Dit soort coaching trajecten kan bijvoorbeeld worden ingezet om professionele doelen te bereiken, zoals het verbeteren van leiderschapsvaardigheden, maar ook voor persoonlijke groei, zoals het vergroten van zelfvertrouwen of het omgaan met stressvolle situaties. 

Het proces omvat vaak meerdere sessies waarin de coach verschillende technieken kan toepassen om de coachee te helpen zijn of haar belemmerende overtuigingen te identificeren, uitdagen en vervangen door meer effectieve overtuigingen. 

Het doel van een 1-op-1 coaching traject is om de coachee in staat te stellen effectiever en productiever te zijn in het bereiken van hun persoonlijke en professionele doelen. Enkele belangrijke punten:

  • De cliënt krijgt de regie over zijn eigen gedachten, gevoelens en gedragingen.
  • NLP-coaching omvat minder praten en meer doen, en richt zich op de sterke punten van de cliënt.
  • NLP-coaches gebruiken verschillende technieken om hun cliënten te helpen hun doelen te bereiken, zoals verankeren, herkaderen en visualiseren.
  • NLP-coaching wordt vaak beschreven als "levensveranderend" en kan cliënten helpen hun persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Het aantal benodigde coaching sessies kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van de doelen van de cliënt en de voortgang die tijdens het coaching proces wordt geboekt.

Een TDH coachingstraject begint met een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dit gesprek is bedoeld ter kennismaking en oriëntatie op je situatie en begeleidingswensen. De coaching gesprekken vinden plaats in individuele sessies van vijf kwartier tot anderhalf uur. Voorafgaand aan een gesprek worden huiswerkopdrachten meegegeven. Daarnaast is er tussentijds contact per e-mail en telefoon.

Vaak worden er vier verschillende fase doorlopen:

  1. De huidige situatie en de veranderbehoefte ophalen
  2. Inzicht persoonlijkheid en talent
  3. Verbinding met jezelf en met de omgeving
  4. Realisatie plan opstellen.

Als je samen met ons deze reis wilt maken neem dan contact met ons op!


Start nu de gratis intake