Orgonite (HSP)

Orgonite is een samengesteld woord van orgone en -iet en verwijst naar een mengsel van kunsthars, metaaldeeltjes en edelstenen dat wordt gebruikt voor het neutraliseren van negatieve energieën en het bevorderen van positieve energieën. Het is ontstaan uit de filosofie van orgonenergie die werd ontwikkeld door Wilhelm Reich en later werd voortgezet door Don en Carol Croft.

Wilhelm Reich was een Oostenrijkse psychoanalyticus en psychiater die zich bezighield met de studie van orgonenergie, een hypothetische levenskracht die in alle levende organismen aanwezig zou zijn. Hij ontwikkelde een apparaat genaamd orgone accumulator om deze energie te verzamelen en te versterken. Later ontdekte Reich dat deze energie ook door het universum stroomde en hij noemde deze kosmische energie "orgone".

Don en Carol Croft, die bekend staan als de grondleggers van de moderne orgonite-beweging, ontdekten dat door metaaldeeltjes en edelstenen in hars te gieten, ze in staat waren om negatieve energieën te neutraliseren en positieve energieën te bevorderen. Ze noemden dit mengsel "orgonite" en gebruikten het als een hulpmiddel om het elektromagnetische smog van elektronische apparaten te verminderen en de energie van mensen te balanceren.

Orgonite wordt verondersteld te helpen bij het verminderen van de effecten van elektromagnetische straling, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van negatieve energieën in de omgeving. Het kan in de buurt van een negatieve energiebron worden geplaatst, zoals routers, computers en mobiele telefoons, maar het kan ook op het nachtkastje worden geplaatst om te helpen bij het verminderen van slapeloosheid en nachtmerries.

In essentie is orgonite een hulpmiddel dat wordt gebruikt om de energie in de omgeving te balanceren en te harmoniseren. Het is ontstaan uit de filosofie van orgonenergie en is voortgezet door Don en Carol Croft. Het wordt gebruikt om de effecten van elektromagnetische straling te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en negatieve energieën in de omgeving te verminderen.

Resume:

Emoties en gedachten hebben ook een eigen frequentie en deze kunnen dus ook positief of negatief geladen zijn. Een Orgonite werkt hierop, namelijk  het trekt aan, transformeert het negatieve en zend weer positief uit. Dit creëert een prettige sfeer en evenwichtigere stemmingen. Het zuivert de atmosfeer en laadt water energetisch op, planten binnen of buiten groeien beter.

Verder kan het ook iemand helpen die HSP(hoog sensitief) is om zich af te schermen voor prikkels.